Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
16.06.2013 Söndag.


Vägen ur kaos

Kuvad och förlorad för världen.
Sågad och kapad till små portioner av glädje.

Där sparven föll till marken - för sista gången -
har mina skatter grävts upp.

Utblottat segar mina steg mig upp
                  till vulkanens kant.
Där ser jag enslingens hus vara till låns innan utbrottet.

Vägran och förnekelse får konungen att vredgas
och gör hans folk till ett helvete.

Jag lindar min trohet bestämt mot bröstet
och min kärlek klär fötterna.

För att alltid vara redo.




Fri vers av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 349 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-06-17 07:07



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Vilken fint skriven text! Jag fastnar främst för det nästan paulinska rustandet: "Jag lindar min trohet bestämt mot bröstet / och min kärlek klär fötterna." Snyggt!
2013-06-17
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP