Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ju mer jag lär mig desto mer inser jag hur lite jag vet.


De sista fyra åren

Vatten och broar,
som salt och peppar
är i beroende
är i samspel.

De sista fyra åren
har etsat spår i gyttjan
fångat ljus i det bländade skenet
och format konflikter som
skapade fred.

Orden har förlöst
meningars menlöshet och fiktionens
längtan till verklighet.
Men inget har heller varit osant
i den lögn som påstods.

Anklagande bekräftelse som stirrar
djupt in i pupillen för att förekomma
ångestens analkande hällregn.

De sista fyra åren gav mig vetskapen
hur lite jag egentligen vet om den värld
som påstår sig ha alla svaren.

Imorgon startar den första dagen.
Kanske har jag insett att fyra nya år
bara spär på min bristande kompetens
att förstå

varför jag är här,

varför jag är kvar,

och hur lite jag vet.




Prosa av Max Poisé
Läst 315 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2013-06-19 12:50



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bra skrivet!
2013-07-03

  Annika Persson
lär dig att förstå















2013-06-25

    Birgersdotter VIP
Väldigt bra skrivet
2013-06-25

  Rise Little One
Ibland räcker det långt att bara acceptera... Man kan grubbla hur mkt man vill men det är inte säkert att man får svar på allt man vill...
2013-06-20

    ej medlem längre
insiktsfull och som en lärodikt... ödmjukt också i ingressen.. bra
2013-06-20

    ej medlem längre
Så himla bra!
2013-06-19

  Angel of love
Självrannsakan sig borde vara nått vi skulle göra lite oftare!
Tankeväckande text!
2013-06-19

    ej medlem längre
grymt bra..
2013-06-19

  Stefan Albrektsson
Jag tycker mycket om den ödmjuka frågande tonen i självrannsakelsen. Den inledande strofen sätter verkligen tonen!
2013-06-19
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé