Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
nyskriven ;-)


På jakt i midsommarnatten

Melodi: "Hur ska jag få veta om du håller av mig"


Sommarnatten magisk
visar upp sin sällsamma makt
när poeten klagisk visar sig försagt
Något gäcksamt smyger kring mitt bord
viskar sära ord
följ mig åter, kära - låt oss gå på jakt

Putsa ej mer din vinge
så flyger vi som förut
nu må sångerna klinge
och sväva mot radens slut
Lyss till den ton som bjuder
ditt sinne till skaldedans
och jag lovar - du finner din trans...

Andlöst nog jag lyssnat
till ditt väna råd, ja gång på gång
Sorlet alltid tystnat vid ditt sköna fång
Alltför länge skalden varit tyst
ej av Musan kysst
men nu är hon nära - i min nya sång

Midsommarnatten tager
tribut som den gjort förut
så förförisk och fager
fast visan snart tager slut
Diktarens sinne sjuder
så kom nu till den seans
som förmår oss att falla i trans




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Caprice! VIP
Läst 482 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-06-22 00:21



Bookmark and Share


  aol
vacker fin sångtext vännen,
2013-06-22
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP