Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
20.06.2013 Torsdag.


Vid minnet av värnplikten

Riktkarlen ropar: -Mittåt! Med hela handen.
Alla lyssnar och fogar sig genast.

Ivrigt trampande och vridande på huvudet
flockas alla i en rektangulär tvångshandling.

Vänster om, marsch!

De kvävande tårarnas galenskap översvämmar tålamodet
som drunknar i ett lerigt dike
mellan lidandet och oändligheten.

Blotta minnet av känslorna om inmönstringen
väcker förvirringen till liv igen.

Men nu är det annat,

då jag åldrats bort från alla dessa krav.




Fri vers av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 454 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-06-22 07:38



Bookmark and Share


  Nina.H
Skönt att åldrandet har en positiv
effekt.. Bra skrivet om minnen som
inte var så ljusa från värnplikten..
2013-06-23

  Alva Johnsson VIP
Sista raden var vackert formulerad
Åldrats bort!! Fint
2013-06-22
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP