Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Med andledning av Barakhas dikt \"Själens vänner\"


Otyg på världens hyllor


Vad kan väcka hjärtan som ligger i dvala?

Det borde räcka med en handfull famn svalor
som en vårdag korsar meridianernas linjer

ett nyfött barns joller
en solutsträckt katt
eller en mötande människas
överlämnade skatter,
sådana utan
omslagspapper och krusade band

Men Barakha,
du som får oss att stanna upp
en stund, men dammtrasan i handen
på väg att få bokhyllorna skinande blanka

dina ord kan inte dammas bort
i samma hast,
för på väldens hyllor
lever inte längre en sagovärld
med fantasins eldsprutande drakar,
utan vår världs eldbefängda verktyg
satta i händerna på de blodtörstiga
som klätt sig i riddarrustning
för att dölja sina hjärtans isstalakiter.





Fri vers av _Mian_
Läst 349 gånger
Publicerad 2006-03-02 23:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

_Mian_
_Mian_