Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Äppelskal

De faller ner på marken,
vissa närmare, andra längre bort
olika färger, olika insidor, utsidor
och olika öden

En del söker sig till mig,
andra väntar på mig
väntar på att plockas upp
längst stigen av livets asfaltsväg

De flesta har ett fint skal,
men också ett inre som är ruttet
som kan fördärva ens hela liv
genom att tro, tro på vänskap
som aldrig egentligen funnits där

och de få äpplen som är genuina
tvingas genom mitt gatlopp
mina tester, och mina prov

Av tjugo äpplen når endast en eller två
kanten till pajen, som skickas in i ugnen
på högsta värme, med största kärlek

men..

av de två äpplen som överlevt
är det oftast en av dem som förråder dig till slut
det är ingen svår ekvation..
det är vänskap i ett äppelskal







Fri vers av Clocare
Läst 237 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-06-24 23:37



Bookmark and Share


  Minkki VIP
applåd för allt utom slutet - om det inte är så att den ena av de två kan vara poeten själv?
2014-07-19
  > Nästa text
< Föregående

Clocare
Clocare