Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På väg mot Alice

Jag minns hur han skrattade
innan bilen voltade

Hur jag såg allting upp och ned
ungefär som att tiden stod stilla
när vindrutan var mot marken
att jag hann säga, "så detta är slutet"..

Ögonen öppnades medan ljuset trängde in
och luften luktade bensin
utdragen ur vraket, till förarens hesa röst
"vi väjde för en kanin", han upprepar orden
om och om igen så mina öron nästan
hör orden som en refräng i en melodi

Ligger på gräsmattan
tycker mig se en mörk figur
komma gåendes mot mig
svimmar av, vaknar till Kanin melodin igen
och förarens ihåliga berättelse
bara Alice fattas

Polisen kommer
frågar föraren
frågar mig
jag tittar på polisen
och säger..

"Vilken Kanin?"










Fri vers av Clocare
Läst 371 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-07-22 14:51



Bookmark and Share


  Anita Westin
En text som i sin absurda ton mycket väl skulle kunna vara en verklighetsbeskrivning. Bra.
2013-07-22
  > Nästa text
< Föregående

Clocare
Clocare