Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Klagovisan

Om man sticker ut
så har man valt det själv
genom kläder, genom tro
genom tankar och idéer
och genom att man talar fritt
så högt att rösten sviker

Det tjatas så mycket om att man är en måltavla
och det roliga är att de som tycker att de
sticker ut, de som sticker ut hakan
i denna trångsynta värld, är fullt medvetna om detta
men ändå klagar dom

Samhället kommer inte ändras för
att ni dricker ekologiskt kaffe,
lyssnar på hysterisk kling klang musik
om de nu kallas musik, eller klär på er
konstiga kläder och bränner bilar på stan

det enda som händer,
är att samhället blir ännu mera
trångsynt och enformigt

ja jag inser att jag sticker ut hakan nu,
och ja, jag klagar på er, flummigt va?




Fri vers av Clocare
Läst 258 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-06-24 23:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Clocare
Clocare