Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag var där




Jag var där
I skuggan av korset jag stod
Jag åt av din kropp
Jag drack en munfull av ditt blod


Jag var där
I kättarens allra längsta natt
Jag såg dig kräla
Hörde dig svära på att jorden är platt


Jag var där
Vid tron som vid dödsbädd
Svept i svart
I prästrock eller pestkappa klädd


Jag var där
Vid riksdagshusets aftonbrand
Jag fyllde godstågen
Som skulle rena vårat folk och land


Jag var där
Den ende vän som duger
Jag är en ärlig man
Åtminstone när jag inte ljuger












Bunden vers av sundino
Läst 193 gånger
Publicerad 2013-06-26 23:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

sundino