Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gulag




En storm släckte ljusen
Ett skalv gick genom husen
Röster kom och försvann
Ny gryning rödglödgad brann


För framtid och fred
Så som det lät i fagra tal
Men se hur det blev
Bakom mur och bortom val


De digra vida fälten
Skulle inte mera stilla svälten
I läger som stank av död
För annans frihet, jord och bröd


Norröver gick tågen
Mot slutna system av kontroll
Varje ord lagt på vågen
Vad glöms bort och vad spelar roll








Bunden vers av sundino
Läst 300 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-01-17 11:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

sundino