Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skymundan




För sanningen så skriven
För den lögn ingen svada späder ut
Ännu en fråga eftergiven
Blir till diger lunta och brunnet krut


För svärden redan dragna
För dessa sköldar av plåt och papp
Strykhundarna står slagna
Gnyr och gnäller under piskans rapp


För de som är att skylla
För de som alltid ansvarsfria går
Att girigt gommen fylla
I skymundan sopa igen varenda spår




Bunden vers av sundino
Läst 1732 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-01-21 14:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

sundino