Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dedikerad med respekt till mammas femmänning tonsättaren Bo Linde som jag utan att veta det delat livsintresset med


Piano-Minimalism [som en Fågel på Marken]

~¤~

Fågel, fisk eller mittemellan
jag förstod aldrig innebörden av det riktigt
visst förstod jag som alltid direkt som barn men
vad andras innebörd av det var

mittemellan där var vart vi var
fågel i luften och fisk i sjöar och hav

men som barn vidgas alltid allt hela tiden inuti alltsammans
som äldre är det omöjligt att passa in
om man är gränslös i det nya
men rotad i det gamla

börjar som en lätt pianomelodi med trummor och bas
tills du slår rytmer från alla väderstreck och väderlekar
men har svårt att hitta en genre att verka i då det finns så många som är bra
och roliga att utveckla

för att visa melodiers värde och att höja musiken med rytmer på rätt ställen
visa hur människan flyger fri
som de gamla mytologiska varelser och väsen
ritade med streck på stenväggar och ristade på urnor
människan som utvecklande tanken
skänkande världen nya kunskaper
med sin filosofi
musik, människan som fri

som själen inuti kroppen
kroppen är jordbunden
liksom en fågel på marken
men sinnet alltid musikomspunnet

varken Bibeln eller vetenskapen säger det
(som numera i framtiden är ett)
men Silmarillion
världen började med en ton

*

Som de gamla höga träskåpen
med musikböcker och notpapper
sedan ett par decennier
och de lånta instrumenten

då barn skall bli sin egen
och vad viktigare är
med större betydelse
att hitta sin egen stil

utlärda av desillusionerade gamla tonsättare eller lärare
som hyser kärlek till musiken som hobby av mindre
begeistrade och begåvade kollegor hördes
"musiklärare kan du väl bli"
ständigt detta lämmeltåg, detta jante, jag hyllar den som
gillar det, musikläraryrket, men om bara en kunde resa
sig upp och säga, "Jag kunde blivit en Mästare
i min genre" i vårat Svea rikes land kan man antingen bli
Mästare i sin genre eller Musiklärare
there is nothing in between, det är ju också ett yrke,
engelsklärare, att lära ut alla gamla talesätt och klyschor
och nya som nästan är förbi...förbi...

...Förbi...som Viktor Rydberg sa som jag nyöversatte Omintetgör
ty Korpen liksom tanken och musiken flyger fri

2 Jul 2013

L Patrik W Johansson

se även:

http://www.poeter.se/Las+Text?textId=1005939

 




Fri vers (Fri form) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 773 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-07-12 20:29



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Applåd!
2013-07-16

    ej medlem längre
Bra och som sagt,väcker funderingar.intressant!!!
2013-07-13

  Yrre VIP
Och tanken flyger även fri, bra text, skapar funderationer!
2013-07-12
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP