Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tror du på verkligheten, sa han

Jag som försöker se vad som är upp och ner på blusen
nickar till de andra missnöjda kunderna utanför.
De vill inte vara här. De sitter i långa rader och muttrar
och dividerar med varandra....
Kvinnan närmast mig i korridoren drar ner min blus
så att den täcker
det elaka födelsemärket .

Det är lite pinsamt
att behöva klä sig i korridoren... men
allt hann vi inte med därinne...

En och en halv minut fick jag hos läkarläppen
Gonggongen tjöt.
Fulmärket fick en och en halv sekund.
Remissen kommer om tre månader, adjö, sa han.
Ingen fara, jag stannar där jag är sa fulmärket
medan jag åkte utvisad ut ur samtalet...

Brake in. Knockout. Krock out.

Det är en eon av en-och-enhalv-minutrar
som skiljer
mellan där och dit vi ska och här och nu
där vi är fast.
..... Det hade gått att spara in på parkeringsavgiften
och ändå vara ute i tid från expertkontrollen.
Sparkar undan spagettimonstren. Gör mos av dem.

Kryper in i baksätet. Klappar föraren på axeln och säger
kör...
Min väntande chaufför
talar till stadsberget
på hemvägen,
säger åt berget att kasta sig i havet, vilket det också gör.
Vilket efterplask...

Doktorn kommer att bli förvånad.
Han hade ett hus däruppe på Utkikstoppen Gräddhyllan 1.
Nu har han ett hål i marken, med en temporär sjö.
Ett ordentligt goddag
ett kraftigt adjö direkt från naturen.

Chauffören vänder sig om
och frågar mig - Tror du på verkligheten?
Nej, säger jag.

Han börjar tala till fulmärket på min rygg,
- Stig av, stig bort från ryggpartiet, GÅ, säger han.... oh
märket fäller
motvilligt ut
benen lite långsegt
så där som trotsiga små barn kan göra
studsar så ofrivilligt
ut genom solluckan tack vare guppet
mitt på bron.
Fulingen studsar två gånger på vägen, ger oss långfinget
och missar en buss innan den hamnar i vattnet
Bredvid Berget som dök....

vi ler och bilen gör segertecknet.

Stadsberget står på huvudet i havet
med bergsroten upp och tassarna åt sidan
Det är det första ordentliga bad som berget tagit på 4000 år
smutsen ligger på
toppen
under avlagringar.
Fötterna är svarta.
Ovanpå detta stolta bergs årsringar
sitter fast
lite kliande seg nyskit
längst upp på finvägen.

Stadsberget simmar iväg
och gnuggar sig
mot kullen i viken...


se där...
där flyger doktorns finporslin
förbi....





Fri vers av vildvin
Läst 281 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-07-17 16:53



Bookmark and Share


  Anita Westin
Vilken text! Och slutet på den! Suveränt!
2013-07-17
  > Nästa text
< Föregående

vildvin
vildvin