Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Östersjön

-

Ända ner till havets botten

ser hon

 

rätt genom tång och svaga stråk av ljus

 

Ser strömming och sik

varenda liten spigg

 

ser  krabbornas krälande i säv …

 

---

 

Lekfulla vågor omfamnar hennes

midja

 

kramar hennes steniga händer

 

---

 

Hon bjuder alla på te, dem som vill ha

 

klorofyll

och kamomill

 

honung från talrika bin, nymalen malva

 

---

 

Knappt en meter

genom alger och grumligt vatten

 

går att se

 

Vinden fört med sig ondska, regnet

gyllengult svavel

 

Måsar kretsar över oljetanksen

 

Jungfruns tårar är blå 




Fri vers av Madeleine Richter
Läst 303 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-07-18 02:25



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Verkligen fint skrivet!
2013-07-18

    ej medlem längre
en mjuk och tacksam dikt med abrupt slut och man undrar varför vi håller på så där, men vi vill väl leva så...
2013-07-18
  > Nästa text
< Föregående

Madeleine Richter
Madeleine Richter