Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den gamla eken

I ekarnas by,
hör ingen ropen skalla.
De kvävdes av eklöven,
och gömdes inunder barken.

Nu vet jag varför träden
ser så grå och slitna ut.
De bär inte på en massa år,
utan de bär på år av ångest.

Men på sommaren,
då de är alldres gröna.
Det är egentligen en lögn.
Eken försöker bara maskera sig
och låtsas att se belåten ut.

I ekarnas by,
hör ingen ropen skalla.






Fri vers av calle
Läst 517 gånger
Publicerad 2006-03-04 20:51



Bookmark and Share


    CF
Jag tycker att det är en mycket intressant text du har skrivit, men att den inte riktigt når ända fram. Språket har du inga som helst problem med inte den rytm och ton som inställer sig heller. Men jag skulle väldigt gärna vet vad för ångest som ekar där inne. Jag tycker inte att du ska ta bort något för det som står är bra men däremot så skulle jag gärna se något stycke till.
2006-03-14
  > Nästa text
< Föregående

calle
calle