Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
livet är inte lätt för nån.


16 men ändå inte

20 år fyllda t.o.m över, vaknar upp som om jag vore 16 med en klump gelé i maggropen och upp i svalget. Ligger kvar en stund med ögonen på minutvisaren och väntar på att dagen ska nalkas, väntar på att solen ska leta sig in genom fönstret och träffa min näthinna så starkt att jag måste blunda. Räknar till tio.

1,2,3,4,5,6,7,8,9,10

Reser mig upp, är uppe. Kokar kaffe, rostar en smörgås och försöker tänka på att vara närvarande.Spiller kaffe i soffan och lite på knät - skit också- messar godmorgonpuss till mamma medan jag lojt försöker torka upp fläcken som vägrar försvinna. Klumpen av existens svajar med i varje rörelse. Idag är en dra något gammalt över sig dag orden är svårformliga och gommen har väl aldrig varit så torr.

16 alltså, det kom igår bland rödvinsflaskorna och cigarettoset, kanske det kom redan för en vecka sen när jag tänker efter. Fläcken vägrar försvinna och trasan är full av grönt soffludd. knät svider en aning. God morgon kära barn! Barn. Tänker på om det är någon skillnad att ha barnet i sinnet eller vara barnslig i sinnet. Tänker att det kanske hör ihop Eller rentav är samma sak. 16 år, men ändå 20 och över.

Luddet är utspritt nu, slår nästan omkull koppen en gång till när jag känner magen vältra sig i olust. Sjunker ner bland kaffespill och soffludd som en isskulptur som håller på att smälta eller snarare som en lavavåg påväg att stelna. 20 + med en geléklump i svalget. Det hade verkligen varit så mycket enklare att inte öppna ögonen den här dagen. Känner solen träffa ansiktet. Blundar. Räknar till tio.

1,2,3,4,5,6,7,8,9,10





Prosa av Ivanovitj
Läst 194 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-07-20 22:25



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jack av Lundell
2013-07-20
  > Nästa text
< Föregående

Ivanovitj

Mina favoriter
Centralstationens toalett