Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stearinbudda



Det är bäddat med fågeldun och påfågelögon, det luktar trä om allt allt. Man klär om tresitssoffan och bonar golvet, lackar om stolarna, tar sig vänligt leende om ryggarna. I trädgården har någon hängt blå folieslöjor mellan cypresserna och man har ställt fram väldiga träbrickor, ådrade, ek, med exotisk frukt; mango, papaya, guldkiwi, röda bananer, pomelo. Jag tror jag sätter mig ner, fumlar, vet inte om jag ska öppna gylfen men börjar i alla fall öppna askar klädda med lila sammet; jag fingrar på smyckena, ädelstenarna, silverarmbanden som det står Teresia på; häller upp en kanna blänkande guld åt solen som stänker ner sina strålar i en damm med matt karp. Men jag vill inte jag kan inte jag kan inte jag vill inte.
Man har lagt mig i plast. Kapat hälsenorna och vid knävecken, stuckit ut ögonen, ryckt ur tungan.




Fri vers av Per Teofilusson
Läst 387 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-07-24 07:00



Bookmark and Share


    ej medlem längre
så bra. men, som för alla är det för mig ett samband av passager, det är Billies ögon, och dikten blir då som sådan. som detta:

"Det är bäddat med fågeldun, jag fingrar på silverarmbanden som det står Teresia på. [solen stänker ner sina strålar i en damm.]

Man har lagt mig i plast. Kapat hälsenorna och vid knävecken, stuckit ut ögonen, ryckt ur tungan."
2013-07-25

  cilax VIP
gillar skarpt. Särskilt passagen med ambivalensen betr gylfen
2013-07-24

  Gunnar Hilén VIP
Mycket svag för dylika texter...som tyvärr är alltför sällsynta i den här lyckodrömsfabriken. Den gör rejält ont. Kanske varit bra att öppna gylfen ändå...Den begraver sällan ståndaktiga personer.
2013-07-24
  > Nästa text
< Föregående

Per Teofilusson
Per Teofilusson