Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Egen bild


Tvekampen

 

 

Flugor som surrar

och myggor som sticks!

Hur kan jag slåss mot dem alla?

Kläder och myggmedel

hjälper ju knappt.

Kan irritationen jag palla?

 

 

Jaa, det kan jag,

när resultatet jag ser;

svampar och bär uti mängd.

Dom ska jag ha

att smaska på

när dörren för vintern är stängd.

 

 

Då när jag äter,

jag minns hur det var;

doftande varmt i min skog.

Nöjd och belåten

en djup suck jag drar.

Tackar naturen som log.

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av ResenärGenomLivet VIP
Läst 336 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2013-07-24 15:28



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
mycket gott det där!
2013-08-08

  anits VIP
Naturen ger oss så mycket
fint skaldat
2013-07-30

  Siggesdotter
Underbart!! Så härligt det ser ut och låter! Minnen seglar upp från egna skogsturer med mängder av blåbär...men det var för längesen!
2013-07-27

  Mattias Alveteg (Lavtege)
Stor igenkänning, denna dikt fick mig att le, även om min skörd inte blev så stor ;o)
2013-07-25

  Chawa VIP
Mm, så gott och fint om skogens guld!
Underbara minnen att se fram emot av endast det goda
utan alla besvär...!
2013-07-25

  Sanna i badet VIP
Guld värda!

Har de kommit?


Fin dikt om våra gulingar :)
2013-07-25

    ej medlem längre
tack för fin text
men hellre tvåfaldigt med mygg
än en fästing


2013-07-24

    ej medlem längre
Åh, kantareller är värda att slåss för!
2013-07-24

  Maj-Lis VIP
Då glömmer man myggen
2013-07-24

  walborg
Jädrans mygg!
2013-07-24

  Bibbi VIP
Gillar starkt.
2013-07-24

    ej medlem längre
Det var en fin skörd.
2013-07-24

    ej medlem längre
ohh...med bägaren full!
2013-07-24

  Rise Little One
Redan sååååå många kantareller? Helt ofattbart men underbart :)
2013-07-24
  > Nästa text
< Föregående

ResenärGenomLivet
ResenärGenomLivet VIP