Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stjärnrök

de har glömt ditt namn,
Pleione
du som en gång
älskades av Atlas

nymfers moder
krönt med nebulosor
stigen ur kosmos skimrande skum

en juvel bland diamanter
vårdslöst strösslade 
av evighetens hand

om jag ändå vore stjärnrök
dotter av nattens
vackraste mystik

men jag är månen
ensam i kretslopp
runt min planet




Fri vers (Fri form) av alvljus
Läst 344 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2013-07-31 08:33



Bookmark and Share


  Stefan Tho VIP
Sista stycket är magiskt!

2023-12-13

  sommarmoln
Väldigt fint uttryckt!
2013-08-21

    ej medlem längre
det här var riktigt snyggt. applåd.
2013-08-01

    ej medlem längre
Antiquitum.....
2013-07-31
  > Nästa text
< Föregående

alvljus
alvljus