Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Äldre dikt, nu lite omarbetad.


Entiskan

hon sjunger längtan där hon går

flätar av liljedagg och vallmos söta rodnad
ett pärleband att fästa om sitt hår,
mjukt grönskimrande
som björkens vackra blad

solsken rullar över nejderna

förtjusat klingar hennes skratt
av kärleksbrus till allt som växer

allt som lockar

ännu minns hon enters lummersång
roo-ra-rum

aldrig var hon förlorad
för sig själv




Fri vers (Fri form) av alvljus
Läst 57 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-12-28 17:42



Bookmark and Share


  Stefan Tho VIP
Sista raderna??
2024-01-02

  Evelyn Falk Möller VIP
Vacker dikt och härligt att läsa att hon finns någonstans i en sådan vacker miljö. Skägglave hade ju inte sett en enda av de på åratal.... :)

2023-12-30

  Kungskobran VIP
Så fint
2023-12-28
  > Nästa text
< Föregående

alvljus
alvljus