Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Väderöarna och språkbruk

-

På Väderöarna bor fru Regn – en gråklädd dam med
ständigt tårad blick

Det är sant, hon gråter jämt, näsduken i hennes ficka
alltid dränkt av tårar

På Väderöarna bor även herr Storm, djupt förälskad i
fru Regn, sedan urminnes tider så väldigt kär

Har han tyvärr inget för – trots sin virila charm -  
den älskade drar sig sorgfälligt undan

skyndar bort

gömmer sig under droppstenar på stranden

 

Min son säger mig att Herr och Fru – att det begreppet
ej används längre

tvärtom, är ute och förbi

 

Men på Väderöarna ... där lever det kvar … funderar 
på att åka dit …  ta tag i min eka av spindelväv ... ro ut

 

Herr Måne, rakt ovanför, ska strö guld över vattnet
och den nattliga brisen

 

 




Fri vers av Madeleine Richter
Läst 463 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-08-02 00:04



Bookmark and Share


  cilax VIP
det är så bra skrivet, i flera lager
2013-08-03

  Lars Hedlin
TAck för en fin läsning!
2013-08-02

    ej medlem längre
en härlig läsning
2013-08-02

  O-megalomys
Skulle gärna läsa mer om väderöarna, de olika väderpersonligheterna och deras företeelser!

Språkbruk bevaras genom oss och våra berättelser, det dör ej förrän vi, vår penna och våra alster förmultnar. Det dör ej förrän kommande generationer tittar tillbaka men saknar förmågan att se värde i det förgångna.
2013-08-02
  > Nästa text
< Föregående

Madeleine Richter
Madeleine Richter