Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

EN BAKGATA, ETT STICKSPÅR I LIVET

Det är en sådan dag
allt smakar bittert
andas skrubbsår
och gårdagens rök
varje steg fastnar
som osagda ord
på Bakgatorna i mig själv.

På skräpiga ångande hala gator
går jag vilse
under min egen hud,
katterna skriker
slåss för livet
jag ser bara deras röster i mörkret
tvätterskor ropar
röster fyller gränden med såpa och lut.

Alla stirrar
alla vill äga
allt som jag ser och säger
jag hör röster
utan att höra ett ljud
och vet inte om jag sagt något alls
av det jag vill säga.

På mörka våta bakgator
blanka som sälskinn i natten
rinner neon
i strömmar av blod över asfalt
jag står ensam
och letar efter växter
blad och gräs
som svalkar brännsår och febrig hud.

En Bakgata

ett stickspår

i livet.




Fri vers av Jan Linderoth
Läst 254 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-08-02 16:55



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
En talande passande titel, du kan då skriva så att man hör ljuden, känner doften, rädslan och styrkan i det som beskrivs. Fastnar allra mest för några rader,
" På mörka våta bakgator
blanka som sälskinn i natten
rinner neon
i strömmar av blod över asfalt"
2013-08-03

    ej medlem längre
Jag läser dina ord som en äkta blues...sjungen med en raspigt hes röst. Applåd!
2013-08-02
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth