Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ett möte med döden. Fast för det mesta lekte vi bara han(döden) och jag.


SKROTHANDLARENS SCHÄFRAR.

Mina bara fötter
rusar blodigt genom armeringsjärn
och slagg
hundarna flåsar död och smärta
jag pissar på mig
skriker någonting ingen hör.

Jag tog bara en genväg
och den var dyr och skuldbelagd

Skrothandlarens schäfrar
är döden och graven
och har rykten som sägs med taggtråd
och fiskekrokar i munnen

Järnverket fräser ut gnistor
masugnens degel töms
allt omkring blir mörker
jag är blind
av oerhörd rädsla
för att inte leva

Blodiga steg över stängslet
hundarna rasslar tungt i nätet
tunga steg av stövlar

Innanför dörren
klagar min mor
att jag är försent till maten.

Jag doftat piss
och kom nästan försent till livet!




Fri vers av Jan Linderoth
Läst 334 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-08-02 17:17



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Ljudet och ljuset, rörelsen och den totala uppslukande rädslan har i dina ord en takt som låter hjärtat slå så fort det kan. Minns något genom dina ord och det är inte behagligt. Minns litenhet, farlighet och utsatthet men också trygghet och en famn att kalla hem
2013-08-03
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth