Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sen är jag lycklig

Kylan är inte min värsta fiende
inte ens mörkret
det är tanken på att aldrig få uppleva
som tar mig till kanten som får allt att upphöra

du vet att jag står vid din dörr varje kväll
ändå bryr du dig inte det minsta,
du vet att jag kastar min själ till oundvikligheten
och ändå står du där med armarna utåt

minnet är min största faktor att överbrygga
som seglar in i sinnet att inte förstå enkla ord
som säger det som aldrig sagts men som finns där

förlåt att jag inte var den du ville att jag skulle vara
men det finns bara en sanning utom oss
och den kan aldrig ljuga
oavsett vad...

låt mig få leva med minnet
och få dö i en värld där jag faktiskt kunde
vara uppskattad för den jag är

sen är jag lycklig...




Prosa av Max Poisé
Läst 497 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2017-11-07 21:02



Bookmark and Share


    ADI Nehlin
starkt
2017-12-31

  objekt3
svarvat
2017-12-28

  DominiQueen
Vackert, vackert, men om en sorg jag kan inte kan relatera till eller ens förstå, eller så gör jag det men är blockerad? :-)
Sorg kan jag ju annars i många nyanser.

Uppskattningen, Trygghet, Tacksamhet och Tillit är några av våra djupaste som individers behov, men om vi överlåter åt andra att sätta vårt värde på livet och att definiera oss, då kanske vägen - som bitvis i alla fall - skulle kunna vara en välfärd blir till en genväg, men zen är lärande, så det går ju också bra. :-)

Själv är jag både avvaktande och ivrig. Vill sajta, sakta upptäcka nya mysteriefynd stund efter stund men ivrig till att känna stort och intensivt och då ingår dagliga doser av lycka och eufori - som balanserar med nattsvart sorg och tvivel.
Men hoppet och kraften inuti bär.. mig..

Kanske är författarjaget lycklig redan nu, fast lite och ibland, eller inte...
Allt funkar uppenbarligen :-)

Tack få poeter får igång mina receptorer så.
Niger Maestro

Allt gott
DominiQue


2017-12-25

  ResenärGenomLivet VIP
Alla borde få vara uppskattade för den de är...en djup och tänkvärd text...
2017-11-12

  Stanley Rydell
Griper tag på ett sätt man inte kan slingra sig undan från. Starkt!
2017-11-08

  LenaJohansson VIP
Tar mig med... Bra diktat
2017-11-08

    ej medlem längre
Vemodet berör...
2017-11-08

  aol
Starkt berörande skaldat just såsom man kan känna sej.
2017-11-08

  Rise Little One
Levande tankar som talar till mig! Önskar dig det bästa i livet.
2017-11-08

    ej medlem längre
Berörande vackert..
2017-11-07
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé