Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Augusti

-

Vi har ett gemensamt hon och jag, tänker jag. Vi vilar båda.

Jag i min enkla lilla hammock …

Hon i ett ulligt moln, delvis vitt och delvis rött som hallon.

Ser henne tydligt genom det skyddande taket (tunt och mörkt som trädgårdsjord).

Hon, liksom jag, njuter av den somriga stunden.

Lata är vi, tänker jag, både hon och jag … men vad gör väl det en dag som den här?

 En mjuk augustidag, söndagsmjuk ...

 Den ena vaggande i ett ulligt moln, den andra i en enkel
liten hammock, mörk som den mörkaste trädgårdsjord.




Fri vers av Madeleine Richter
Läst 452 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2013-08-04 21:38



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket bra förmedlat!
2013-08-06

  Anya VIP
En text som får mig att tänka. gör mig nyfiken. Vem är "hon"? Trädgårdsjorden är central...
2013-08-05

    ej medlem längre
med känsla och mystik skapar du en intressant text...
2013-08-05

    ej medlem längre
Skarp blick, mjukt nedskriven, en text som inte kunde hänt utan erfarenheterna. Gillar det här.
2013-08-05

  Anita Westin
Undrar just vem hon är! Fint skrivet!
2013-08-04
  > Nästa text
< Föregående

Madeleine Richter
Madeleine Richter