Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Typisk lördagkväll för ensamstående hoppfull tjej.


Sista timmen i baren (haiku-inspirerad)

Hittar Mannens blick
Det kryper under huden
Spänning i luften.

Handen på höften
Ögonen möts för länge
Kanske en framtid?

Blickarna bryts
strålande leende tjej
i mannens armar.

Jag är nu bortglömd
beställer en sista drink
och en taxi hem.







Fri vers av Moa Iller
Läst 445 gånger
Publicerad 2006-03-06 09:45



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag har läst dina dikter och blivit lite
konfunderat över dina haikusviter...

Och du skriver det själv här...
(dock vilken fack man stoppar
dikten i spelar ingen roll...)
Grejen är att haikun vill stå själv och
säga något med sina sjutton stavelser...

Att göra sviter av färdiga haiku är en
möjlighet (sånt finns t ex hos MF och Tiger)
Närmare kommer man till en dikt
om man låter en längre berättelse bli
en serie flashar av enskilda haikun
vilket du gör bra i Farfar flyttar...

Jag gillade också Skenet bedrar...fast
där kommer du längre bort från haikun

H
2006-03-06

  Moa Iller
Vers på Haiku, men är inte en Haiku...
Skulle nog sparats som poesi...
2006-03-06
  > Nästa text
< Föregående

Moa Iller
Moa Iller