Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"remastered"


Fast det redan hänt..


Du kapslar in mig som ett kronblad,
tömmer mig på näring o ger dig av.
Evolutionerar mig, skänker vingar,
rycker mina ben o fingrar.
För sent att vända om,
som om en ros slog upp ur marken och tillkom.
Så det är dags att ge sig av var du än är,
en droppe mötte marken och gick isär.
Prydde håret med glasartat skal,
höll om det tills du blev vackert sval.
Jag rostar fast på dig, lämnar ej dig bar,
snälla böj mitt spik och håll mig kvar.

Du är min elektricitet, isolera,
knyt dig runt mig och bli flera.
Attackera mitt sinne, impulsera,
dyk i mitt hjärta och posera.
Driv min kedja,
bli mitt hjul,
rulla ut mig från mitt brustna skjul.
Så kom mig nära, jag är långsam,
du hinner ikapp, jag lovar jag blir fångsam.
Tar mig över vattenkanals-fasetten, du blir hal,
vinden drar iväg mig likt en ensam sjal.
Du krymper i mitt öga och transformeras,
en droppe lämnar vrån och renas...




Fri vers av john ekström
Läst 1751 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2006-03-06 14:48



Bookmark and Share


  Angela Hansson H
du kapslar in din läsare.... :=)
2010-02-02

  Babyborderline
Underbar, berörande, naken. Så vacker.
2009-07-12

  Grey_Day
Jag brukar oftast inte gilla dikter på rim, de blir för "falskt sockersöta" på något sätt, men det här funkar faktiskt.
Bra gjort!
2008-12-07

  sazza
wow..underbar..inte konstigt att du fått så mycket lovord för denna..bra!
2008-02-05

  A Ocean
Jag är fångad. Du skriver rakt in i hjärtat på mig. "Så kom mej nära, jag är långsam, du hinner ikapp jag lovar jag blir fångsam." Väldigt vackert!
2006-09-26

    narcoleptic
SÅ OTROLIGT VACKERT. denna får mig att gråta.
deina val av ord, och din formuleringar. allt. sammansättningen´, och ja, som sagt, precis allt är jätte vackert och jätte bra.
denna måste bokmärkas.
2006-08-09

  Flickan*i*L*för*Lycka*
Riktigt riktigt bra skrivet, du har ett så skönt språk och härliga rim, riktig poesi det här:)
2006-08-06

  Smiley
Fängslande!

Gillar bäst:

Så kom mej nära, jag är långsam, du hinner ikapp jag lovar jag blir fångsam
2006-08-01

    Nebula
"Du är min elektricitet, isolera, knyt dej runt mej och bli flera, attackera mitt sinne,
impulsera, dyk i mitt hjärta och posera." Varje andetag när man vaknar upp en morgon när det precis regnat känns det som det finns elektricitet i luften, underbart att få en sådan känsla av en annan människa. Den här dikten känns uppfyllande och ändå öppnar den upp sinnet. Mycket bra!
2006-07-28

    rainbow
den här var jättefin, men just det här kändes lite extra varmt..
"Driv min kedja, bli mitt hjul,
rulla ut mej från mitt brustna skjul.."

hela dikten känns som en kärleksförklaring.. lite annat än det vanliga "roses are red, violets are blue"... :)
2006-07-14

    narcoleptic
=]
2006-07-14
  > Nästa text
< Föregående

john ekström
john ekström