Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Patent på existens

Ålderspatent
på hjärtat
för du har inte hållit i
tillräckligt många trådar
för att se mönstret än,
för du har inte kommit tillräckligt långt
för att få stanna upp än
och du trillar genomlänges
ner
i
ett
övertramp
och inte veta vart helvetet börjar
och framtiden slutar
bara intryckt
i ett mellanting av ingenting
för det har inte torkat
bakom öronen än och du skulle sluta gråta
dig fuktigt döv
om du bara kunde
och dregla ner i lakanet som stinker av
hårspray och näsblod
och rivet fladdrar sina
söndersmulade malvingar
över underarmarna
när huvudet går
om och
om och
om på tomgång
och du inte vet för vem
du är duktig längre
för det finns inget ansvar
i dosetterna, inga bokade tider
kvar
och tanken att hur mycket du än försöker
växa upp
kommer du aldrig få plats
i den verkliga världen
och du fyller dina tomrum
med storkok
och vänder alla slantar i händerna
för att äntligen få ett ansikte
vänt mot dig.




Fri vers av Sofiapoema
Läst 312 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-08-16 02:05



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Det här var precis vad jag behövde en fredag förmiddag, innan kvällen kommer, mörkret sänker sig och alla jävlar vill komma och kasta sig över en. Det finns två sanningar om poesi. De ena säger att det man skriver och för andra att läsa skall vara så sant och rent och befriat från krusiduller att vem som helst kan förstå det. Den andra säger att poesi inte skall förstås direkt utan indirekt genom att krumbukta sig och använda sig av bildspråk och jämförelser. Undantaget, utan vilket poesi inte skulle klara sig en dag, säger att i upplevelsen är uttrycket och intrycket av uttrycket ett och detsamma.
2013-08-16

  zallander
förstår inte, gnäll inte. du vet inte vad du talar om
2013-08-16
  > Nästa text
< Föregående

Sofiapoema
Sofiapoema