Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Uppmuntran efter 28 år. Bild från Google


Vattenrik trädgård


Det var i Brandbergens Ungdomsgård. Brandbergens Frikyrkoförsamling hade möten
där vid den tiden. I ett möte strax efter nov 1985, kan vara i början av 1986
också, var en kvinna med som bad om förbön i mötet. Troligen var jag med och
ledde lovsången i det mötet för jag fanns också i närheten av kvinnan som bad
om förbön. Medan vi bad för henne blev jag påmind om den sång som jag nyligen
fått. Den fick jag i nov 1985. Kände det som att jag skulle sjunga den för
kvinnan, men jag vågade inte. Jag bara nynnade melodin lite svagt. Förlåt att
jag inte vågade sjunga den.

Här är texten. Orden finns i Jeremia kap 30 och 31. T ex Jer 30:17, Jer 30:8,
Jer 31:11,12

Se jag vill hela dina sår och läka dig från de slag du fått
Jag ska bryta sönder oket och ta det bort från din hals
Jag ska förlossa dig Jakob och slita av dina band
och du ska komma och jubla, komma dit där Herrens goda är
Komma dit där man får säd och vin och olja och allt gott
Och din själ ska vara lik en vattenrik, vattenrik trädgård,
Ja din själ ska vara lik en vattenrik, vattenrik trädgård
Jag ska förvandla all din sorg i fröjd och trösta dig
och glädja dig, ja glädja dig
jag vill glädja dig säger Herren Gud
säger Gud

Hälsningar

Anna-Greta




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 790 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2013-08-18 07:17



Bookmark and Share


  anits VIP
Underbara rader att läsa
2013-08-21

  ResenärGenomLivet VIP
Underbart med sådan uppmuntran...
2013-08-19

    ej medlem längre
Trösterikt!
2013-08-18

    ej medlem längre
Varmt och mjukt bäddar du för oss med dina ord.
2013-08-18

  walborg
Underbar text
2013-08-18

  Maj-Lis VIP
Så fint
2013-08-18

  mare VIP
Hos Gud finns alltid
det levande vattnet
fyllt av glädje kraft
och livslust!

2013-08-18

    ej medlem längre
Fint skrivet!!
2013-08-18

  Seglaren
Även om texten i sången använder ett äldre bibelspråk, så riktigt lyser den av glädje och hopp. Tack Bibbi.
2013-08-18
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP