Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När åskan går och man inte kan använda vare sej dator eller TV, då får man hitta på annat kul tillsammans.


Tack vare åskan...

 

 

Alla runt bordet,
fram med mackor och te.
Hör hur det mullrar
och blixtrar me´.

Skriver på små lappar
och lägger i en skål.
Sen får vi förklara ord
och gissa allt vi tål.

Medan regnet vräker ner
vi myser med varann.
Att kunna va tillsammans
det är en glädje sann.

Spelar spel och leker,
skrattar och har kul.
Önskar det kunde vara
ända fram till jul.

Men vi tar vara på tiden
vi i familjen fått.
Närhet och värme,
då mår alla gott.

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av ResenärGenomLivet VIP
Läst 370 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2013-08-19 19:47



Bookmark and Share


  Siggesdotter
Känner verkligen familjens gemenskapsglädje :-)
2013-08-24

  Ole Sunnerfjell
Gemenskapens kärna som så många tappat
2013-08-21

  anits VIP
Så fint och mycket tänkvärt skaldat
2013-08-21

  träsnidaren
Fyndig och rytmisk...mycket värme.
2013-08-20

  Anya VIP
Vad härligt! Jaa önskar att man gjorde det mer. Brukar ha dataförbud några timmar på dagen. Tycker det är bra.
2013-08-20

    Dan Myrbeck
BRA!

Själv har ja inte varesej tv eller dator.
Ja skriver istället!

P.S. Lånar dator på biblioteket och
Scandic Hotel. D.S.
2013-08-20

    Birgersdotter VIP
Väldigt fin text...tänk så viktigt ta sig tid
2013-08-20

  Lars Hedlin
En fin text GILLAS!
2013-08-20

  Ljusletaren
Suveränt bra :-)
Kanske ett strömavbrott skulle vara då och då så att familjer lärde sig att umgås som ni gjorde *ler*
/kram
2013-08-20

    ej medlem längre
Fin dikt! Väcker minnen. Varje gång ljuset går, och man njuter av stillhet i stearinljus, tänker jag: "Detta borde man göra ofta!" Sen återkommer strömmen ...
2013-08-20

  Bibbi VIP
Så sant och fint.
2013-08-20

    ej medlem längre
Oj, va fint ni har!
2013-08-20

    Ken Cassel
Kanon Bea :)

Ja, om man nu har en familj att kunna spela med

medan det blixtar och åskar ute..

Bra

hihihi

Kramar..
2013-08-19

  Rise Little One
Det händer sällan men när det händer då är man så lycklig för det lilla man har...
2013-08-19

  Palett
Fin text om äkta samvaro, gemenskap !
2013-08-19

  Marianne Räf
En härlig beskrivning av ett
inomhusväder. Sköna rim!
2013-08-19

    ej medlem längre
Det är skönt att ta en paus från det inrutade och förutsägbara ibland. Att umgås på RIKTIGT! Tack för en fin text!

2013-08-19

    ej medlem längre
Man klarar sig utan både TV och dator fast man inte tror det. Trevlig dikt om en trevlig kväll.
2013-08-19

  Maj-Lis VIP
Behöver mera åska
2013-08-19
  > Nästa text
< Föregående

ResenärGenomLivet
ResenärGenomLivet VIP