Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag fick blomma så sent


Mina rötter nedsänkta så djupt
Så svårt att gro o känna tro

att jag skulle växa upp och få
bo på denna jord.

När vinden rev o slet i min stjälk
lossade bladverken en efter en

Planterad i en icke bördig jord
gjorde att den lilla blomman inte
förstod

Att i frostens grepp var det svårt
att tina nästan inpå att blomman
förtvina.

En vildblomma på ängen fick nya
skott.

En blomsterkung på besök för att
dofta där jag nu blommade alltför
ofta.

Han plockade ogräset runt min stjälk
lyfte mig sedan o bar mig hem..


Rozsi.Kovacs





Fri vers av Rozsi.kovacs
Läst 510 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2013-08-20 19:48



Bookmark and Share


  Nina Nightwish
Vackert
2013-09-21

  Ljusletaren
Underbara ord!
Det lilla jag läser av dig påminner mig själv om mina egna ord som jag skrev för några år sedan *ler* /kram
2013-09-18

  stig wikman
UNDERBART
ROZSI.

love that.

APPLÅD Å KRAM.
2013-09-17

  KattenKin VIP
Vilket fint bildspråk...
2013-08-24

  Maria Sundelin VIP
Mycket talande
2013-08-24

  peter markurth
gillar
2013-08-24

    ej medlem längre
Vackert med underton av sorg
spricker upp
någons kärlek omsorg
väcker livet
som börjar levas
om igen
Tack!
2013-08-24

  agneta pichler
så vacker


2013-08-22

  Ljusletaren
Berör och det flera gånger om och på ett fint sätt. Bravo/ kram
2013-08-21

    ej medlem längre
lite som en saga - bravo..
2013-08-21

  Lars Hedlin
Mycket bra skapat!
2013-08-21

  Heikki Hellman
En livs genomgång, kanske även ett tvärsnitt på poesis mjuka sätt!?
2013-08-21

  träsnidaren
Vilken vacker text som inger hopp.

Tack för sådan fin läsning.
2013-08-20

  Rise Little One
Ett lyckligt slut iaf <3
2013-08-20

    ej medlem längre
Vackert och mycket berörande.
2013-08-20
  > Nästa text
< Föregående

Rozsi.kovacs
Rozsi.kovacs