Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag blir aldrig din brommafru

Du säger att du sett allt
Att du är passionerad
Men vet du inte
Att de som måste säga att de är passionerade
är de som inte alls vet varför lågan brinner

Du berättar om allt du har
Alla dessa ting som ser bra ut på pappret
Har du någonsin vågat vara dig själv
i de fina salonger du vandrar?

Kliar inte sömmarna i din dyra kostym?
De letar sig in i huden, dyker upp och ner
Syr in sanningar om vem du borde vara
Den du borde bli

Vet du inte att dina dyra ting
Betyder ingenting

Jag tror du anar att det är så
Men din portfölj är så tung med förväntningar
Att du inte längre kan gå rakt

Du går från rum till rum
men fattar inte vad som fattas

Jag vill skaka om dig
Men dina fötter har växt fast
i maktens korridorer

Har du någonsin fallit fritt?
Hoppat utan fallskärm?

Du tittar oroligt på klockan
Som om någon vridit fram tiden
På din dyra rolex

Du säger att du gillar att köra fort
Men vet du inte
att det är deras snärjande skratt du flyr från
När du gasar mitt i natten

På din takterass är du trygg
Men jag vet att du kisar
så långt bort du bara kan
Högt över alla andra
Långt bort från dig själv

En vacker dag kommer du kasta dig ut
Vill du att jag tar emot dig?

Kan du inte bara börja med att skrika?
Krascha lyxbilen rakt in i båtklubben
Bränn slipsjävlarna och kasta dem från taket

Ta av dig skorna
Spring barfota med mig

Jag kan visa dig vindens ängar
Men jag blir aldrig din brommafru





Fri vers av Poison Ivy
Läst 391 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-08-25 17:47



Bookmark and Share


  petter rost
Fan en så rak fin uppsträckning av nån stackare som förlorat kontakten med livet och, föreställer jag mej, med dej. En dubbel förlorare.
Din bild av denna värld mitt i vår större är helt brilliant, hur den strävar efter att inte möta en verkligare verklighet. Och du skriver med ett osedvanligt flyt, så forsande att det aldrig kommer att fastna i Bromma...
2013-09-16

  Göran Gustafsson VIP
"Jag kan visa dig vindens ängar
Men jag blir aldrig din brommafru"

Det raderna sa egentligen allt. :-)
2013-08-25
  > Nästa text
< Föregående

Poison Ivy
Poison Ivy