Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bild Petrus från Google.


Från förnekare till apostel


"Då övergåvo

de alla Jesus

och flydde"


Därefter

förnekade

Petrus


att han kände

Jesus och svor

av feghet


Men då han

mötte

Jesu blick


grät han

våldsamt

och gick avsides


Sedan efter Pingst

blev han med övriga

beklädda med kraft


att förkunna evangelium

så tretusen kom till tro

på en enda dag


och läto döpa sig

och höll ihop i

"ett hjärta och en själ"


i Ordet,

brödsbrytelsen

och bönerna


Och Petrus

och andra

lärjungar


fick nåden

att bli martyrer

för sin tro





Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 367 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-08-26 11:47



Bookmark and Share


  anits VIP
Det är inte alltid så lätt
2013-08-28

  ResenärGenomLivet VIP
Ingen är fullkomlig, men man kan bli använd ändå...fin påminnelse...
2013-08-27

    ej medlem längre
Petrus. . .
2013-08-27

    ej medlem längre
Inte lätt alla gånger.
2013-08-26

    ej medlem längre
Det var tuffa tag förr i tiden!
2013-08-26
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP