Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
foto från http://www.freepik.com/free-photo/footprints-in-the-sand-1_336444.htm


Poeten

Du är poeten

med sandstranden i ditt hår

stjärnhimlen över dina lår

fjädrande moln under dina tår

och i öknen ditt rosenträd nu står

 

Du är poeten

med havets vatten över dina knän

blicken i varje län

o hörn av världens riken

Skogar växer ur din ryggrad

 

Du är poeten

som målar med din penna

där var mening vilar trygg på var rad

i samklang med sitt underlag

och får mig att känna

något mera än när naturen

ensam talar

 

Du är poeten

som sjungande förmedlar

 

Det glimmar, det glöder

i de spår

du lämnar

där du går

 

och nya frön du föder

 

   

 

 
(Photo by Bill Frymire copyright 2007)

 

 

 

 

Finns nu också i denna bok:

När konst i liv o liv i konst när
När konst i liv o liv i konst när

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Läst 575 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2013-08-28 19:01



Bookmark and Share


  Maria Sundelin VIP
En text full av hopp och glädje
2013-09-02

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2013-09-02

    ej medlem längre
Väldigt vacker!:-)
Tack!
2013-09-02

  Heikki Hellman
Jag belönar dig genom att norpa en kopia i mitt arkiv, alltså bokmärke!
2013-08-29

    ej medlem längre
En dikt som är skön att läsa. Den speglar tilltro till skrivandet. Jag önskar att jag kände denna tilltro, vilket jag inte gör nu. Men kanske imorgon, eller om ett år.
"blicken i varje län" är nog den mest diskutabla ingrediensen. Samtidigt är det bra att våga skriva så. Rädslan för det "diskutabla" kan ta död på all inspiration. Jag hittar ofta "svagheter" i "större" poeters verk och brukar glädja mig. Jaså, hon/han tillåter sig att skriva så?, tänker jag.
2013-08-29

  aol
verkligen fint målar du alla poeters väsen,
2013-08-28

  Bibbi VIP
De tankar tramp framför hade också jag...Finns kort på det i mina gömmor...
2013-08-28

  Nina.H
Åh.. så vackert om poeten..
Önskar leva just så..
2013-08-28

  Palett
Fin text om poetens väsen !
2013-08-28

    tramp
vackert om poeten. Bilderna är symbolgivande.
Tänker på den gamle vandraren som stod vid Gud . Han tittade bakåt och såg dubbla fotspår endast tidvis under sitt liv. "Men Gud" klagade han "jag som har mått så dåligt och endast bitvis har du vandrat vid min sida". Förlåt Gud men jag känner mig djupt besviken på dig.
Gud tittade lugnt på mannen, log och svarade. "Min vän. När du mådde som sämst då bar jag dig i mina armar".
2013-08-28

  Bibbi VIP
Skriver under på walborg.
2013-08-28

    ej medlem längre
gillas!
2013-08-28

  walborg
Vackra sköna bilder av poetens väsen
2013-08-28

    ej medlem längre
Mycket fint.
2013-08-28
  > Nästa text
< Föregående

Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)