Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vid Vänerstrand ©2013 emca


Hör du...?

 

Hör du

Barken sjunger

knastrar som en

His Master's voice

Stenplatta, du vet

men trä är den, barken

 

Hör du

Knäppandet

i björken

eken

almen

 

Hör du

hur de sjunger

Vårvisa, Sommarsång, Hösthälsning

inför Vintervila, som kommer sen

 

I fjärran än

 

men som närmar sig

med stormsteg

o små tassande fötter med

 

Men trädet står ju där det står..!

Inget träd ifrån dig går

bara till

nya årstider

Ja, år från år

vandrar trädet still

Rötter håller fast

i marken nära jord intill

Smakar källvatten i humus

djupt där ner

men det är

väl inget som

du o jag väl

alls ju ser

 

Hör du

Barken

berättar något

 

Hör du

Värmen håller

liv i gång

Ja, under alla årstiders gång

gång på gång

om igen

 

I cirkel vandrar

vi med Jorden

snurrande ett varv nu till

 

Våren!

kommer

snart igen

min vän

 

Lyss till

barkens berättande

 

I omkväden

 

*

Eva mca 2013-08-29  ©2013 emca

Eget foto 2012, Louisiana ©2012 emca

   

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Läst 544 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2013-08-29 19:49



Bookmark and Share


    hver
Takk Eva.

o bara, bara, bara, vá ?

Heyrir þú fuglinn syngja
kveðjusöng haustsins
þakka trénu fyrir sig
heyrirðu vindinn gnauða
og fjúk í laufi.
Berin roðna af krafti,
eldsneyti fuglanna.
Heyrirðu börkinn braka
og fugla kvaka.
heyrirðu haustið ljóma
veturinn óma.
Það kemur vor á ný.

mvh gufa
2013-09-01

  aol
underbart skimrar dikten svävar som en fågel ver hjärtat,
2013-08-30

    tramp
Snygg koppling till grammofon skivan. Denna text passar bra att läsa och att ta till sig nu när livet tar ännu ett varv när det ljumma mörkret sig sänker.
2013-08-30

    ej medlem längre
Träd är mer än stam och grenar
famna ett och förstå vad jag menar
himmel och jord det förenar

Typ
;)


2013-08-30

    ej medlem längre
Så underbart livgivande din text är-kan inte kritisera varesig positivt eller negativt,då jag är mållös över skönheten!

Oerhört läsvärd skönskrift tycker jag!
2013-08-30

  Bibbi VIP
Ja i sanning "en fullträff"
2013-08-30

  Heikki Hellman
Du är ju underbar. En fullträff skulle jag säga! Du har en särskilt livlig, vital och livskraftig fantasi!
2013-08-30

  Tarantaran
Den här texten blir
så mycket bättre
med din röst, som
passar så väl till
högläsning och
ger så fint liv till
orden. And the
trees are our
lovely brothers!
2013-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)