Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den som över skuggor klev

Sorg,
hur kan du döma
så hårt
den som stått rak
och lidit nederlag

När glömda andetag
vittnar om
ett brustet jag
som gråter och skrattar i solen

Drömmar
som fåglar lyfte de från jorden
Nu finns bara himlen kvar
och
mitt hjärtas hetsiga lopp

En känslors flod
sveper lätt bort
En far, en son
En dotter, en mor …
barnaskratt och glädjerus
vildhallon, örngott, kärleksbus

Kärleken
den ursinniga farliga draken
Stor för den som storhet har
för den som vågar stå naken

Och i eviga tider hoppet består
som sliter och river i djupa sår




Fri vers av Solai
Läst 426 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2013-09-02 23:43



Bookmark and Share


  anathema VIP
Väldigt, väldigt bra. Såväl sorg, drömmar, kärlek och hopp fångas utsökt.
2013-10-17

  Solitaire VIP
Det här var starka grejer!
Går rätt in i märgen
2013-10-14

    ej medlem längre
Du skriver med en underbar känsla, hela din text är så fin, men jag tycker dessa rader var extra fina, "Drömmar
som fåglar lyfte de från jorden
Nu finns bara himlen kvar och
mitt hjärtas hetsiga lopp"...
2013-09-26

    Bodil Sandberg
Oj! jag blir alldeles utmattad så mycket känslor här i din vackra sorgesamma dikt!helt svart känns det dock inte det finns ett hopp som skimrar mitt i det finns ett ljus om än flämtande är strålen stark - snyggt!
2013-09-24

  Katinka VIP
Så starkt och berörande. Tidlöst. Sant. Gillar verkligen de två sista verserna.
2013-09-18

  in effigie VIP
stark...och går in så djupt...
2013-09-13

    ej medlem längre
Hej du skriver mycket bra!
Jag gillar det du skriver!
Tack!
Z
2013-09-11

    ej medlem längre
Dina ord berör starkt...mycket starkt.
2013-09-09
  > Nästa text
< Föregående

Solai