Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

 




Cancer

I min värld var jag alltid störst,

du gör mig så ofantligt liten

 

 bakom leendet du framkallar 

står ett plågat fadershjärta

 

 när lycka är ett pussel utgör

du mitt barn den allra sista biten

 

 så om imorgon gör ont  finns

inget bättre än smärta

 




Fri vers av Kalle.O
Läst 1331 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2011-09-14 13:30



Bookmark and Share


  Junitvillingen
Dikten är oerhört stark. Orden griper tag om mig som läsare.

"så om imorgon gör ont, finns

inget bättre än smärta" -

rader som berör nåt enormt. Känner en tår, känner flera - dessutom:
vilken fantastisk kärleksförklaring till ditt älskade barn :

"när lycka är ett pussel utgör

du mitt barn den allra sista biten"

- och bilden, ja den
är ljuvlig!
2011-12-15

  Filosofen2
Starkt skrivet!
2011-11-15

    lory
jag ryser i hela kroppen.....

nästan tårögd

och den lilla ängelen på foto....

för mycket....

tack...
2011-11-13

  anits VIP
En stark och berörande text
som gör ont att läsa
2011-10-12

  HelenaW
Starkt, vackert..
2011-10-11

  Nina Nightwish VIP
Vacker
2011-10-06

  Anita Brännström VIP
hjälp...gör ont....den texten gör ont ...men ändå så fin
2011-09-27

  genni
Bokmärket är självklart....
2011-09-27

  Maria T
Dikten gör så ont så ont
2011-09-25

    vitsomsnö
väldigt vacker och samtidigt tung text. jag vet inte riktigt men utifrån rubriken så kan jag ana., att jag en gång var just ett sånt barn, med pappan vars leende dolde en plågande oro och frustration. och hur din situation än ser ut., så finns det alltid hopp! hur hopplöst det än kan verka. sätt din tillit på det. och fortsätt skriv lika fint och berörande som du gör!
2011-09-18

  jojanni
Att läsa den här dikten gör så ont så ont...!
Inledningen är fantastiskt bra tycker jag och du uttrycker starkt den otroliga storheten i att få vara förälder och dela lånat liv.
Jag bokmärker...
2011-09-14

  Blåbäret
skaver mot det levande Kalle...så mycket av allt du fångar och jag vill inte sätta ihop bitarna helt så pusslet skall vara klart, långt ifrån...avskyr rubriken och kan inte hindra tårarna
men din kärlek bandagerar och lämnar spår...stort
2011-09-14

    Pieces of a puzzle
Kärlek...
2011-09-14

  ghost
Sorgligt och vackert och visst finns det hopp i texten också?
2011-09-14

  Bibbi VIP
Står med.
2011-09-14

  thyra
Sorgliga men kärleksfulla ord!
2011-09-14
  > Nästa text
< Föregående

Kalle.O
Kalle.O