Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Farväl, tjuv

Fyra vårar
av smärta och tårar
Fyra år
ett värkande jag

Fyra somrar
av kärlek och regn
kyssar, skratt
solvarm hud
själar som flyr
i gräsets vänliga famn

Fyra år
har du stulit
och tagit ifrån mig
De kommer
aldrig igen

Denna vår
andas jag farväl
Farväl, du tjuv
som jag en gång
höll innerligt kär

Mjuka vindar
mig smeksamt bär
till min skog och glänta
där du
inte längre finns med

Denna sommar
vill dimmorna dansa
stjärnorna lysa
spefullt busa
med mig
och bara mig

Denna sommar
blir min egen




Fri vers (Fri form) av Solai
Läst 325 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2014-04-11 18:24



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
En sorgesam dikt men som ändå inte riktigt uttalar det egentliga känslan eller viljan - låter lite mellan raderna som längtan mest är till skogens glänta där allt är lugnt men nu läser jag av som jag tänker bara...det är det som är det goa med att läsa..så hoppas inte det misstycks - kärlekens berusning den kommer ofta och går som den behagar och dina rader erinrar starkt om det
BRA! - OCH TACK
2015-01-26

  aol
Underbart skaldat
2014-09-10

    ej medlem längre
Åh så mycket starka känslor du delar med dig av!Styrkekram!
2014-04-11
  > Nästa text
< Föregående

Solai