Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


SOM EN MEDITATIV CHACONNE

På andra sidan verkligheten
väntar jag på dig
omsvept i månsken och nattvioler.
Mina axlar är sorlande fontäner,
mitt hjärta en näktergal
som visslar nokturner
och sommarpastoraler.

Smakfullt iklädd ett fridfullt hav
bjuder du upp till dans
med böljande gester;
din mun är en piccolaflöjt
som viskar kärlekspsalmer,
dina öron är snäckmelodier,
dina förgrenade armar helande havsträd.

Och hur vi dansar du och jag!
på havets rytm,
till snäckornas sånger,
till fontänernas förtrollande melodier;
omslingrade av havsgrenar och nattvioler,
harmoniskt och heligt
som en meditativ chaconne.

© Laura Popa

Dikten ingår i diktsamlingen "Som en meditativ chaconne",
Adagio förlag 2012.




Fri vers (Fri form) av Laura Popa
Läst 444 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-09-03 10:39



Bookmark and Share


    ej medlem längre
sprakande färgglad text
blev tvungen att googla på chaconne
sen föll allt på plats

:)
2013-09-03
  > Nästa text
< Föregående

Laura Popa
Laura Popa