Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Stol # 7


Stol mitt på Bron

 

 

 


Vem har ställt en STOL mitt på bron?!?


Den bara står här

som hade stolen glömt
vilket håll det var
den egentligen skulle gå åt...


?

Lika bra att sitta
och klura en stund till...!


Vem har ställt en liten stol
mitt på stora BRON??


Kan det vara Mr. Bean?!

eller snarare Woody Allen?

!

kanhända är det stolen själv
som ställer frågan

?



Det kommer en brandkår
och plockar bort stolen


så att den inte ska komma
till skada av containrarna
som skjuter små pungkulor
på varandra från olika
sidor av bron




Nästa dag passerar
en sjöjungfru samma ställe
som stolen stod


men najaden har ingen aning om
att man kan sätta sig ned
just där
och fundera fritt

?

på vems dumhet som man

är som mest beroende av
eller ingalunda



kanske trots allt Linus på Linjen...?

nja, Charles Nonsens!


 

 

 

 

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 422 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-09-09 23:08



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP

Bra att du kontrollmäter! :) Det blir väl så gott som pi...?! Bron går säkert över en piratbukt, eller så går den i cirklar ;-)
2013-09-10

  Aftonvännen
Läser två gånger, får exakt tre komma fjorton åt båda hållen
2013-09-10

  TrollTörnTrappan VIP
Jodå, det var jag :-) av just det motiv du nämner, Nanna! Jag kan va ganska logisk i min fantasi trots allt...

Och nu sitter jag just på stolen och ska samla ihop mina senaste teman till en bok härinne. Mitt första enkla uppslag "Broar, Stolar, Gruvor och Ackord" får bli undertitel istället.

Just nu är huvudtiteln "mitt tredje ben på väg ner". Fast vill ha med du/din hellre än mig/mitt. Hade på lut också "på väg in i din (andra sida)".

2013-09-10

  Nanna X
det var kanske du som satte den där, som en markering av att dina stol- och bro-serier har mötts?

vi stängde av en vägbro en gång och hade fest där med grill, stolar och bord. Reclaim the Bridge. det var en kul grej.

2013-09-10
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP