Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto om morgonen 130912


Skepp ur Dimma

Skepp O'hoj!

Dimma tät i morgonstunden

Cykel finner vägen känd sen länge ändå den

Det känns ju väldigt bra och väl men

mörka moln skönjes vid horisonten

Dock, grönskans kraft är strong och bryter än det grå

och ska så göra länge än, strax flera färger uti trädens grenar glänser, och oss lysa må

 

Se på fartyget !

Det ligger där så stilla

En stund

på krusade vassbottensjöns yta

Annars brukar de fara flyta ganska snabbt förbi

Kanske inväntade den dimmans lättning

eller ville blott stanna upp ett slag och njuta och ta in

morgonväckningen där solens värme peu a peu löser

upp dimmans fluff av fukt

 

Nu har det gått en stund sedan fotot ovan knäpptes

och skeppet har ju farit förbi iväg via kanalen till slussen

och sedan älven, vad destinationen är vet jag ej

Kanske Göteborg eller längre bort

Det spelar ingen roll

för mig

det kommer snart igen

Ja, jag har sett det många gånger nämligen

 

Och dimman den har nu så gott som lättat och de mörka molnen

börjar luckras upp

De ligger bara som en brandrök utmed trädens toppar på andra sidan

sjön

Ovan där är himlen genomskinligt blå

med endast några få vita penseldrag uppå

Det blir en solig dag idag

En fin septemberdag

 

 




Fri vers av Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Läst 470 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-09-12 09:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)