Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Naturens gudinna

Hon sjunger för träden
så bladen blir gröna
en hymn för det vackra
i naturen den sköna
en sång som klingar
som rinnande vatten
vackert och poetiskt
till stjärnorna om natten

Hon spelar för ängarna
där vindarna tar fart
för vårens blommor
som doftar underbart
melodier så milda
ger naturen behag
och väcker ljuvligt liv
när natten blir dag

Hon är naturens gudinna
och vill oss så väl
besjunger det vackra
för kropp och själ
hon är naturens gudinna
och väcker insomnat liv
med vackra toner
till framtidens kliv

Hon sjunger för sjöarna
och livet där omkring
för morgonens älvor
som dansar runt i ring
så vackra är orden
där i gryningens linda
naturen är så tacksam
och vill livet trollbinda

Hon spelar för skogarna
och tillvarons lunga
floderna och bergen
vill hon gärna besjunga
musik för jordens öron
från naturens gudinna
ett arv från skaparen
som aldrig vill försvinna




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 515 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-09-15 02:03



Bookmark and Share


    Erika H
Åh vilken mjukhet du för fram. Bildrikt och vackert. Att få läsa och vara i detta livgivande, i detta uppväckande och trollbindande.
När du skapar lägger du ner själen i orden och det känns långt in. Ler och andas ut.
2014-09-25

    ej medlem längre
Mycket vackert skaldad dikt som berör på djupet.
2013-09-24

  ResenärGenomLivet VIP
Vackra toner från din penna...
2013-09-16

  Nina.H
En vacker hymn från vår
gudinna.. man njuter av
varje strof.. helt underbar!
2013-09-16

  Eva Helene VIP
Vilken vacker hymn!
2013-09-16

  aol
man känner att mn är ett med naturen,

2013-09-15

  agneta pichler
som vanligt
en sång för örat
EN njutning för ögat
2013-09-15

    ej medlem längre
Oh så vacker naturpoesi, något religiöst över hela dikten.
2013-09-15
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO