Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Texten har copyright Eva Akinvall


Nu har det hänt!

Ja

sådär

bara över en natt

har det skett

Jo

men det

är helt faktiskt sant!

 

Inga bilar mera

kommer våra vägar trafikera

Åtminstone ej i stan

luften där lär ej bli likadan

som häromdan

utan friskare och skönare!

 

Vad är det som har skett

Jo som genom ett trollslag

är alla bilar förvandlade till tåg,

och går nu som på räls

Det är ju ett kommunikationsslag

och färdsätt som är rätt härligt,

ja,  det går så skönt och fort

Och jämt är det någon annan som kör

 

Tuff, tuff

och tuuut tuuut

 

Dörrarna stängs

Nästa station

utropas

Dörrarna öppnas

 

Man stiger av

Man stannar kvar

Eller stiger på

Det beror på vad

det står på biljetten

Och när man är framme, kan man köpa en ny

och vända om, eller fortsätta längre

Beroende på lust, kassa, och tid förstås. 

 

Och till och med hundarna får en egen kupé.

Och cykel får man ta med

på vissa turer

Det är tur det

Och praktiskt

 

Och även restaurang

i mellersta vagnen

med kalla och varma drycker

och lätta och tunga rätter

och choklad

samt tidningar

 

Det finns till och med toalett!

 

och så kan man sova

tills man är framme

eller drömmande se på vackra landskapet

eller tala med den okände grabben i sätet bredvid

Läsa bok går ju också för sig

Men inte sjunga kanske

det passar väl bäst i bil

Men dansa går ju bra!

 

Härliga tider

Tågtider!

 

 

 




Fri vers av Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Läst 632 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2013-09-21 16:50



Bookmark and Share


    ej medlem längre
:-) Denna var som en C-vitamin gånger X3000 ;-)
Tack!
2013-09-21

  Annie b'larsson VIP
Ja, man måste drömma om det först. Annars händer inget. Undrar om politikerna kan det?
2013-09-21
  > Nästa text
< Föregående

Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)