Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Såg Lars von Triers film på TV häromdagen. Kan inte släppa den ...


Melancholia

-

Färd genom rymderna

 

klockrent

på väg mot oss, riktning jorden

 

ett klot, obebott, täckt av svavel

vätegrus

 

stort som vår egen jord

 

Ett ofrånkomligt möte på det kosmiska bordet

för biljard

 

Ville oss intet ont, ingenting skada

den gulskuggiga

 

på sin väg i tomrum och mörker

mot annat

 

ändrade bara kursen litegrann …

 

 

Människorna – sedan länge utan hopp

(liksom djuren)

 

om en framtid utan ondska

 

förvirrades likväl när luften förlorade

sitt syre

 

hagel föll som tennisbollar från molnfri himmel

 

 

Skulle passera förbi var det tänkt

ja enligt de flesta datorers beräkningar passera förbi

 

Bli en ”förbipasserande”

 

att betraktas av envar i kikare och teleskop

i stilla sommarnatten




Fri vers av Madeleine Richter
Läst 495 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2013-09-25 21:43



Bookmark and Share


  poetryGirl
gillar dikten
2013-09-29

    ej medlem längre
en snyggt gjord film, många starka scener, men lånen är nästan för mycket ibland. Från Tarkovskijs Solaris t.ex. http://www.youtube.com/watch?v=FcglyhUre4w

2013-09-26

  Lars Hedlin
Ett evighets hjul som kommer passerar och åter träder in
2013-09-26

  Zensommaren
Alla och allt är förbipasserande :)
2013-09-25
  > Nästa text
< Föregående

Madeleine Richter
Madeleine Richter