Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Blott ännu ett nattligt flöde funderingar ...


Stilla begrundande undran

 

Det finns människor
som ser sig om
efter någon
att få bry sig om

någon som tycker om
och kanske också
bryr sig om

Det finns människor
som ser sig omkring
utan att de förmår
att se någonting

annat än vad de vill

Det finns människor
som hittar på
eftersom de ingenting
verkligt någonsin
har stött på

som inte
lägger till
eller drar ifrån

Undrar lite grann
över vad de vill

utöver att blott bara
få finnas till

Jag tittar mig omkring
för att finna någonting
mer än allt detta ingenting
av betydelse nog
för att kunna fylla mina behov

av att få möta någon
att få bry mig om

någon som
också tycker om

att se allt som finns att se
och som förstår
att för att få
så måste man också ge

utan att lägga till
eller dra ifrån

Stilla undran inom mig
finns det någon sådan som dig?

... för mig ...

 

©Peter Stjerngrim




Fri vers av Peter Stjerngrim VIP
Läst 524 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-03-09 00:42



Bookmark and Share


  Virgo Cinnamon
Fullständigt underbar
öm och vacker undran.
Den ska bokmärkas.
2006-03-12

    Ahhava
Det finns det Peter!
Din utsrålning, din värme, ditt smittande skratt finns inte bara till för dina barn utan även för att du ska få dela det med någon annan.
Se framtiden an med tillförsikt. Kramis
2006-03-11

  karenina VIP
en sån mjuk stilla undran, ödmjukt formulerat!

ibland funderar man men de säger att det finns någon för oss alla..
2006-03-09

    fina
så fin den var.....
o dom finns...om man har tur...när man öppnar sig...för rätt person...
men tyvärr går dom flesta omkring med masker...så man ser inte människan bakom skalet...

det finns många människor som vandrar runt...utan att visa vem dom egentigen är...kram
2006-03-09

  Cris
Fin stilla begrundan Peter. Det finns någon någonstanns.
Det gäller bara att finna.
Det blev en fin dikt av dina nattliga tankar.
2006-03-09

  Agnes
Gillar flöden. Oftast är det just i ordflöden vi åstadkommer de mest nakna, klaraste texterna. I din text finns en omedelbarhet och dubbelhet. Ensamhet - tvåsamhet, oro - mod, undran - insikt... längs hela flödet. Tycker om det, även om du kastar läsaren mellan de olika "dubbel-ämnena". Det förstärker känslan av att vi får läsa dina "bollande tankar" direkt ur huvudet på dig (omedelbarheten). Nåväl, hur snurrig den här kritiken än blev så är min bedömning ett toppbetyg.
2006-03-09

  alvan
Jo men visst gör det väl det såklart! Ibland måste man vänta länge, ibland längre... men det finns en för alla det är jag säker på.
2006-03-09
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP