Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höst 13

härom natten var natten extra klar
jag väntande på regn
fick stormvindar istället
jag försvann i en stormby



dina varma konturer stannar kvar här
solljuset jagar mig nerför trapporna
utanför sticker den råkalla höstluften
hål på alla försök att hitta rätt väg

under en skarp hög, blå himmel
hukar jag mig för att inte ta plats

bussen kommer med oron
jag blir en passagerare i en omloppsbana

i busskyrkan sitter alla tysta och lugna
på en sekund någon annanstans
ett ingenstans mellan asfalt och himmel

torgöknen är full med morgonansikten
bussarnas stön och stånk dör ut
när jag med tunga steg ramlar fram
mot en annan dag, någon annanstans

dag blir natt
på den sista dagen

världen förenas
i ett försök att förstå varandra

utanför står träden i tyst mörker
nakna, levande, eviga
kan evigheten brytas
kan den bytas ut



klimatet skiftade när världen rubbades ur sin bana
dina händer höll mig kvar




Fri vers (Fri form) av Henrik Sjöberg
Läst 284 gånger
Publicerad 2013-09-27 14:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Henrik Sjöberg
Henrik Sjöberg