Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Heta potatisar!

 

 

Är verkligen anfall bästa försvar?
Skulden får ju den som första steget tar.

Girigheten har ingen botten!
Säg det till dem som sitter i toppen.

En katt att skylla på är bra,
när ingen ansvaret vill ta.

Det kortaste strået, det vann
våra pensionärer minsann.

Bäst att lära när man är ung
för i de blindas rike
är den enögde kung!

Hjärntvättad är den som inte vet
att klockan är slagen.
När bomben briserar blir han
på sängen tagen.

Man behöver inte vara född
i farstun för att förstå,
att när några bryter upp,
påverkas alla ändå.

Myndigheterna tar inte
långa benet före,
och "sköter" du dej inte
får du inte ett öre!

De styrande har trampat
i ett klaver,
för besparingarna de tar
bara mer och mer.

Skrytåk och feta plånböcker, jag tror,
har stora stenar i sina skor.

 

 

Heta potatisar finns ska du veta.
Det gäller bara för dej att leta.

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av ResenärGenomLivet VIP
Läst 294 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2013-10-01 16:05



Bookmark and Share


  Tino
haha :)
2013-10-07

  Bibbi VIP
Kul.
2013-10-02

  anits VIP
Mycket kloka ord
i din fina dikt.
2013-10-01

    ej medlem längre
Jätteroligt! Du är verkligen fyndig!
2013-10-01

  Ljusletaren
Absolut sant!
/kram
2013-10-01

  M M Mannheim VIP
Bra om mångas verklighet. Och för en pensionär är det svårt att hitta heta potatisar! Vilken grupp har en broms i sin löneutveckling... jo pensionärerna!
2013-10-01

  Nina.H
Bra rimmat om dessa orättvisor!
Kanonbra!!
2013-10-01

    ej medlem längre
Kloka ord och sanningar.
2013-10-01

    ej medlem längre
Dina kloka ord letar sig in i hjärtat.
2013-10-01

  Angel of love
Här är en del av livets alla visdomar,
Ja ibland är det bra om man följer några eller lyssnar till olika visdomar.
2013-10-01

  Lars Hedlin
Bra och insiktsfullt!
2013-10-01

    Dan Myrbeck
Vissa knölar borde nog grävas ner,
men då komer det väl upp ännu fler!
2013-10-01

    ej medlem längre
Här har du kavlat och bakat med mänsklighetens visdom!
2013-10-01
  > Nästa text
< Föregående

ResenärGenomLivet
ResenärGenomLivet VIP