Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
dagsers


Kajor

-

Kommer farande i stora hopar

mörkt flaxande under roströd himmel

 

så ser jag dem, kajorna, i den första kvällningen

 

Är de måhända på väg till en fotbollsmatch

tänker jag

 

de skränande huliganerna

 

uppjagade till sista kolsvarta fjädern  och

beredda till strid

 

Signalerar de måhända ond bråd död för de andra –

det andra laget

 

Eller vill de kanske bara finna sig  en plats att vila ut –

i människornas stad

 

att i rådhustakets nischer drömma kollektiva drömmar

om en maskrik morgondag




Fri vers av Madeleine Richter
Läst 497 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2013-10-01 00:30



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Bra skriftat vännen!
2013-10-01

    ej medlem längre
härliga text... räcker så
2013-10-01

    ej medlem längre
smiley end som jag gillar, kul filosofisk dikt att känna igen sig i
2013-10-01
  > Nästa text
< Föregående

Madeleine Richter
Madeleine Richter