Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nordanvinden!

 

 

Nordanvinden tvekar inte.
Inte heller ber den om lov.
Den kommer rasande emot oss,
med ett vrålande oljud
och gör sitt bästa för att
slita av oss kläderna. Vinden
bär med sej en isande kyla
som går genom ben och märg.

Utan nåd driver den oss att
söka skydd. När den inte längre
kommer åt oss, ylar den, som
av ilska för att vi undkommit
och viner runt husknutarna
så att fönsterrutorna skallrar.

Sedan skrattar den hånfullt åt oss
innan den tjutande fortsätter
sin jakt, nu efter nya offer.
Den ruskar hårdhänt i trädens
kronor, som för att visa vem
det är som bestämmer.

Fort och högljutt och med allt
löst på marken virvlande med
i den vilda dansen, far Nordan
bort genom skog och över ängar
och i dess spår ser vi döda
grenar och löv och allt möjligt
annat bråte som samlas i högar, 
långt ifrån sina ursprungsplatser.

 

 

 

 

Långsamt lägger sej lugnet igen
och det blir så småningom tyst...

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av ResenärGenomLivet VIP
Läst 407 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2013-10-21 15:27



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Fint fångat.
2013-10-29

  anits VIP
Mycket bra skrivet, det gäller att hålla sig undan när nordanvinden tar i
2013-10-24

  Ljusletaren
Så underbart skaldat om nordanvinden. En av dina bättre texter bland alla dina guldkorn/kram
2013-10-23

  Eva Helene VIP
Bra drag i denna!
2013-10-22

  bittemi VIP
Bäst att tända en brasa och kura i soffan.
Dramatisk och fin text
2013-10-22

  Palett
Härlig och fin text om nordanvindens framfart !
2013-10-22

  Anya VIP
Fint om senhöstens framfart. härlig besjälning.
2013-10-22

  Tino
Snyggt!!
2013-10-21

  walborg
Ett drama
2013-10-21

  Olof Lagerhorn VIP
Ja, där ligger vi i lä! Bra skrivet.
2013-10-21

    Birgersdotter VIP
Mycket bra fångat
2013-10-21

  Heikki Hellman
Jag huttrade hela tiden vid läsning av din text. Sanna alla dina ord. Klä varmt på dig!
2013-10-21

    ej medlem längre
Så här var det igår när jag gick med stavar!
2013-10-21

  Stefan Albrektsson
Du fångar det vrålande, fräsande, slitande i Nordanvinden - det viner i texten och det susar i öronen då det dragit förbi. Fint!
2013-10-21

    ej medlem längre
Härligt! Som om Nordanvinden var en jättelik varg.
2013-10-21

    Ken Cassel
Brr

Nu vart jag frusen, vännen :)

Bra skrivet i vilket fall som helst

Kramar
2013-10-21

  Marianne Räf
Så sant om nordanvinden.
Desto skönare är det att,
nu, hålla sig inne å mysa
och t.ex. skriva dikter.
2013-10-21

  Angel of love
Åh ja precis så var det när jag var ute..
Ja nu får man dra åt jackan och värma sig i värmen inomhus.
2013-10-21

    ej medlem längre
Ja, det är den tiden nu, bäst att hålla sig inne när det är som värst. Bra beskrivet och diktat
2013-10-21

  Lars Hedlin
En mycket bra text!
2013-10-21
  > Nästa text
< Föregående

ResenärGenomLivet
ResenärGenomLivet VIP