Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Prata på!

 

 

Prata högt så att alla hör!
Prata tyst, för att du stör!

Prata färdigt innan du tar mer!
Prata mindre och ge plats för fler!

Prata ej i munnen på varann!
Prata en och en, så att man höra kan!

Prata vidare, var inte tyst!
Prata inte mer, säg ej ett knyst!

Prata på, om någon höra vill!
Prata klart, när någon säger till!

Prata din vän till rätta i enskildhet!
Prata och beröm inför andra, som du säkert vet!

Prata av dej om du har bekymmer!
Prata alla ord som hjärtat rymmer!

Prata och skvallra inte om andra!
Prata positivt på vägen som du vandra!

Prata glatt och vänligt till var själ!
Prata hårt och argt? Nej, jag vill alla väl.

Prata och ge av det du har!
Prata, för orden finns ändå kvar!

 

Så prata på!!!

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av ResenärGenomLivet VIP
Läst 519 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2013-10-10 16:17



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Applåd!
2013-10-16

    ej medlem längre
Vilken KANON text!
Du är en mästare på att rimma!
Tack för denna!
Z*
2013-10-14

  Linda CH VIP
Härlig, positiv och energifull!
2013-10-14

  Anya VIP
En härlig text med fin uppmaning. Mycket som vi tror att andra ska förstå utan att vi uttalar det. Gäller att säga det viktiga i ord.
2013-10-13

  anits VIP
En helt underbar pratdikt
2013-10-13

  träsnidaren
Härligt skriven, satt med ett leende under hela läsningen.
2013-10-13

  ULJO
Fin text med skickligt invävda rim
2013-10-12

  Palett
Många goda råd i din trevliga text !
2013-10-11

  Mirrie
Jättebra rimmat och en underbar text. Tack för en bra dikt!
2013-10-10

    Birgersdotter VIP
Bra pratdikt
2013-10-10

  Marianne Räf
Å har man ingen att prata med f.t.,
så får man väl ta å skriva, lite.
Det är en tröst att veta!
Bra skrivet om att prata på.:D
2013-10-10

    ej medlem längre
Ja, det här följer jag till punkt å pricka!
2013-10-10

  Olof Lagerhorn VIP
Klokt och insiktsfullt om "talets gåva"!
2013-10-10

    ej medlem längre

Mycket bra skriftat om pratet /snacket ...
2013-10-10

    ej medlem längre
Trevlig skrift med många nyanser.

Ja, tystnad fungerar inte så bra här på poeter.se.

Det är kul att du fortsätter prata på!
2013-10-10

  M M Mannheim VIP
"Prata på" säger du! Men det går ju inte för du pratar ju hela tiden...ler....
2013-10-10

    ej medlem längre
Oj, så mycket pratat det blev. Bra rimmat och diktat.
2013-10-10
  > Nästa text
< Föregående

ResenärGenomLivet
ResenärGenomLivet VIP